ALT PÅ STELL (ritahansenw)

ALT PÅ STELL

 

 

Alt jeg sier nå er mine meninger, er ikke helt sikker på 100% statistikk i det jeg snakker om, det viktigste er at man får med seg meningen. Du som leser har hundre prosent rettigheter til å kommentere akkurat det dere mener, og dette er et innlegg fri for tolkninger.


Klokken er 01:20 presis, har musikk på øret. Jeg hører onkelp rappe om folk som meg, og at en dag så har vi alt på stell. Jeg skriver på et notat på telefonen og jeg skal poste dette imorgen. Jeg tenker på onsdag , da skal jeg på godmorgen Norge i 8 tiden og snakke litt angående innlegget jeg skrev på denne bloggen. Jeg skal være et ansikt på noen av barnevernskidsa som venter på noe de ikke vet hva er. Vi er kidsa som er tålmodige fordi vi vet at det er over 1000 andre prioriterte i køen. Kanskje 50 av disse vil få et fosterhjem i riktig tid. Over 500 andre blir plassert i beredskapshjem for å vente der i et "midlertidig" fosterhjem. Noen av de blir igjen plassert på instutisjon enten pga problemer de har kommet seg i etter å ha vært tolmodige for lenge. Noen havner der uten grunn, og andre er gitt opp. Noen av disse får igjen flytte hjem, et annet sted eller de er heldige å får en fosterfamilie eller familie hjem. Mens det kommer til å være noen som meg, som sitter å har et ønske om å ha normalitet til tross for omstendighetene.
Disse kidsa får høre igjen og igjen at alt kommer til å ordne seg. Samtidig får de høre om og om igjen at de har større risiko for å havne i rusproblemer, kriminalitet eller fattigdom/arbeidsløshet. Med en gang man forteller at man er barnevernsbarn så ser man hva mennesker er, på godt og vondt. Noen vil fortelle deg negative ting, se på deg rart og dømme deg. Andre vil ta avstand. Og andre vil være støttende gode mennesker som er der for å gi deg råd på veien.Jeg husker jeg var ny på en ungdomsskole der det var et annet barnevernsbarn i klassen jeg havnet i. Han var veldig pratsom, noe folk så ned på etter som han virket oppmerksomhets søkende. Folk plagde han, fryste han ut av gjengene sine og snakket stygt om han til andre. Jeg syntes da denne kiden virket mye hyggeligere enn de andre ettersom det var de andre som snakket stygt, mens han ville alle alt godt. Han havnet ofte i argumenter med andre, noen ganger i slåsskamper. Han havnet i argumenter fordi han sto på sitt, han var desperat i å være sikker på at han ble hørt i det han sa. Om så det var en vits, eller et av hundre andre samtaleemne som kommer opp i et tiende klasse rom. På den tiden forsto jeg ikke helt hvorfor han aldri ga seg.
Men nå er jeg bedre rustet til det. Jeg har nå sittet rastløs på en Institusjon hvor jeg ikke aner hvor jeg skal gjøre av meg, jeg har gjort alt for å bli hørt.

Jeg har kjempet, selv for de små tingene. Og nå er det jeg som nekter å gi meg. Denne gutten ble ofte vist vekk fra skolen, der han tryglet om å bli istedenfor å dra hjem før. Elevene og læreren reagerte og det var som å se han bli buet ut av klasserommet gang på gang. Den ene gangen så jeg at noe var galt, han havnet i bråk på skolen og var utrolig nedenfor. Han satt alene i gangen og jeg satt meg ned ved siden av han og spurte om hva som EGENTLIG foregår for tiden, er sjelden folk spør hvordan det virkelig går spør du meg. Det er liksom ett overfladisk "hei! hvordan går det med deg da" når man møter naboen eller en bekjent på butikken. Der man ofte får et svar som "jo, det går bare bra det! med deg da?". Såklart kan dette stemme noen ganger. Men jeg tenker at det å spørre noen innimellom om hvordan det egentlig går - der det ikke er noe galt, er så mye bedre enn et overfladisk spørsmål til noen som virkelig trenger å snakke. Han holdt seg fortvilet og nedenfor på pannen der jakkeermet krøllet seg litt oppover. Jeg la merke til at håndleddene var rispet opp dypt, og at han hadde en kul i pannen. Jeg spurte han om hvordan det egentlig går, og jeg forklarte at det ikke var vits å fortelle meg at det gikk "fint". For det kunne jeg se på en mil avstand at det absolutt ikke gjorde. Han fortalte at faren ikke var så grei, at barnevernet ikke hørte på han lenger og at han er i ferd med å gi opp alt. Jeg så han i øynene og sa at han skal få det bedre på skolen fra nå av, at han kan snakke med meg og at han skulle slippe å sitte alene på skolen. Jeg reiste meg opp, tok han i hånden og dro han opp fra gulvet. Så spiste vi lunch sammen i storefri. Denne gutten har jeg fortsatt kontakt med. Jeg var kanskje ikke i helt lik situasjon, men jeg så det. Han er en av mange jeg ønsker at skal ha det bedre, at skal bli hørt og sett. Ønsker han alt godt. Han gjorde så mye for å bli sett og hørt, men folk så ikke på det som noe annet enn å være en som lager mye bråk. Ingen så noe. Jeg har også vært der hvor ingen ser og ingen hører, i en litt annen setting.

Det å leve i en egen verden der du ikke kan stole på noen, ingen hører, ingen ser, ingen føler det du føler. Det tror jeg både folk i og utenfor barnevernet kan kjenne seg igjen i. Der du så gjerne skulle ønske at noen kunne se det lille ingen andre ser...

Der alle andre ser ut til å gå med smilende masker, der du ikke vet hvordan du skal få din på igjen. Jeg har fått meldinger av over 100 tidligere barnevernsbarn, folk som aldri ble sett av barnevernet, barn og ungdommer i barnevernet akkurat nå og folk i min situasjon. Der de ønsker å fortelle meg sine historier, sine meninger og råd videre for meg.

Alle dere ønsker jeg å takke så utrolig mye, for som mange av de fortalte meg i meldinger og gutten jeg snakket om istad så følte alle at de var alene om det.Det gjør ikke jeg lenger, og det føles bra. Det er fortsatt muligheter i min situasjon og dette må jeg benytte meg av. Jeg må bruke rettighetene mine.
Fikk en melding der det sto "Du kjemper din sak, og jeg kjemper min. Men om en blir hørt, så hjelper det alle. Hilsen tidligere barnevernsbarn."


Så jeg vil stå på mitt, det har dere alle motivert meg til. En vakker dag har vi alt på stell. Takk for all støtte!


  27 kommentarer i "ALT PÅ STELL"

Postet av: Benepett
Nydelig skrevet bebbe
23.06.2015, 12:34
Postet av: Rita Hansen
Benepett: :')
23.06.2015, 13:02
URL: http://ritahansenw.blogg.no/
Postet av: Stine-Marie
Godt skrevet! ;-)
24.06.2015, 07:42
URL: http://htt
Postet av: Linn
Jeg ble veldig moved av innlegget ditt, Rita. Du har så lite, men gir så mye. Men det er ofte slik at de som har lite vet hvordan det er, og deler gladelig det de kan med andre. Stå på. Du er rå tøff!
24.06.2015, 16:08
Postet av: Helje
Det var virkelig fint skrevet. Du virker som en fantastisk flott jente, og jeg ønsker deg alt godt nå og i tiden som kommer! Jeg håper virkelig at du finner en familie som du kan føle deg elsket og trygg i, en som støtter deg og som kun vil det beste for deg. Måten du fremlyser dette i media på er virkelig tappert og det viser at du vil gjøre en forskjell for deg selv og andre. Masse lykke til og ha troen på at dette vil ordne seg :)
24.06.2015, 16:36
Postet av: Maria Swedén
skriver här då ditt förra inlägg om att du sökte familj hade så många svar! Välkommen till mig i Sverige! Här kan du bo och ha en fast punkt. Har upplevt att själv vara fosterbarn och vet hur det känns att inte ha den riktiga tryggheten i grunden 💕
24.06.2015, 17:55
Postet av: Laila
Så flott skrevet! Du er så reflektert, og det er så fint at du taler barnevernbarns sak på en slik god måte. Har selv et tantebarn som har vært det (er i dag voksen), så forstår godt hva du snakker om.
24.06.2015, 19:30
Postet av: jennie
Du är hjärligt välkommen att bo hos oss.
24.06.2015, 20:32
Postet av: Catharina Rundberg
Vill du bo i Sverige så är du hjärtligt välkommen till oss.❤️❤️
24.06.2015, 21:35
Postet av: Julie
Ei fantastisk jente virker det som du er :-) De du skal bo hos er heldige som får ha deg! Håper at du vil fortsette å skrive her inne av og til, er så mye å lære fra det du skriver.
24.06.2015, 22:01
Postet av: Cassandra
Hejsan!

Mitt namn är Cassandra, en 20 årig tjej från sverige och jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Du har min mail, så maila mig gärna!

Ha det bra, så hoppas jag att vi höres inom snar framtid!
Postet av: Sissel
Kanskje vi er de rette for deg? Famile på 4 :) Ta kontakt på e-post!
25.06.2015, 00:23
Postet av: Emelie
Hej mitt namn är Emelie! 22 år från Malmö! Min familj är inte perfekt men vi har alltid haft våra dörrar öppna för alla! Alla förtjänar trygghet! Hör av dig om du vill prata mer eller kanske till och med vill bestämma en träff! Kram
25.06.2015, 01:00
Postet av: Charlotte
ønsker deg alt godt min venn :-)
25.06.2015, 01:31
URL: http://bycharlotte.blogg.no
Postet av: Malin Pärsson
Jag blir så ledsen att barn ska behöva ha det så. Jag har själv 5 barn på 24,22,17,15 och 8 år varav de tre yngsta bor hemma, fyra flickor och en gutt som är hela mitt liv och du är självklart välkommen och bli en del av vårt liv på heltid och även om du bara vill lära känna oss och ta en liten ferier är du välkommen. Klem Malin
25.06.2015, 01:55
Postet av: amanda 16
herregud du er nydelig

de du får bo hos er veldig heldige
25.06.2015, 02:43
Postet av: Patrick
Om jeg en dag har tid, ressurser og plass til det, så kommer jeg helt sikkert til å hjelpe så mange barn jeg kan. Må være fantastisk givende!
25.06.2015, 11:33
Postet av: Agnethe
Du er så søt! <3
25.06.2015, 23:28
Postet av: malin
wow, virkelig sterk historie du kommer med! lykke til videre :) ønsker deg alt godt!
26.06.2015, 02:31
URL: http://mhslife.blogg.no
Postet av: Tina by Tina
Så bra skrevet, og for en sterk historie! Håper alt ordner seg for deg, og også gutten du forteller om :)
28.06.2015, 12:27
URL: http://textbytina.blogg.no
Postet av: Mette
Hvor bor du nå?:)
29.06.2015, 01:32
Postet av: Dahl
Jeg er mor til 3 barn, to gutter på 15 og 8, og ei jente på 14. Vi følger med historien din og har veldig lyst til å hjelpe deg med å få en familie.
29.06.2015, 12:04
Postet av: Maren Helgemo - 25kg ned, blir sterk som veggis!
Sender deg noen gode og varme tanker.<3
02.07.2015, 10:40
URL: http://marenhelgemo.blogg.no
Postet av: Rita Hansen
Mette: Bærum
03.07.2015, 01:13
URL: http://ritahansenw.blogg.no/
Postet av: Ramona Jensen
Hei Rita :) Jeg håper virkelig alt ordner seg, jeg vet ikke hvordan du har det, jeg vet ikke hvordan det er i fosterhjem eller hvordan du tenker. Jeg håper du har troa på deg selv, jeg har troa på at dette greier du og dine nærmeste. Alltid når jeg er sur på mamma og pappa sier jeg at jeg vil i fosterhjem, dette kommer jeg aldri i hele mitt liv til å si igjen. Du er en fantastisk person, og jeg ønsker alt ditt beste, uansett hva som skjer så ordner de fleste ting seg til slutt. Det tar bare lengere tid. Selv familien min vet jeg vil ha deg, men det er bare alt dette liksom, mange sliter med penger, mange har for mye å holde styr på, andre vil ikke ha fler i huset. Men du skal bare vite det at om jeg hadde vært voksen, så hadde jeg kontaktet deg med en gang og sagt: velkommen til din nye familie. Jeg har en god venn som er i fosterhjem. Denne personen har fortalt mye til meg, om hvordan moren var, hvordan det var å bli tatt fra moren og vite at du ikke skulle få se henne mer, hvordan det var å bli tatt i fra brødre og søsken, hvordan det var å komme til et fosterhjem der alle mislikte deg, og uansett hva du gjorde, var det galt, om du satt kluten må feil plass, eller om du ikke gikk tur med hunden md en gang fordi du måtte på do først. Disse tingene har ikke jeg som person selv følt, men jeg tror jeg vet hvordan mange av dere har det, hvordan dere tenker og hvordan dere takler dette. Rita, du er en helt fantastisk person! Og jeg at du vet dette jeg suer nå, men uansett. Ikke la haterne rakke deg ned, aldri gi opp. Du har så mange fra forskjellige land som støttet deg, og sammen VET jeg at dette skal du klare! Du kommer til å få den perfekte familie om du bare ikke gir opp, for jeg vet du kan greie dette. Kunnet skrive en hel bibel om dette, men jeg er trøtt! God natt :) Jeg vet dette ordner seg <3
03.07.2015, 01:58
Postet av: Silje Lien - Designbloggen
Du har rett i at folk altfor sjeldent spør hvordan det EGENTLIG går, men kanskje noen ikke takler svaret? Ønsker deg alt godt, og en vakker dag har du alt på stell.
23.07.2015, 20:07
URL: http://siljelien.blogg.no
Postet av: Rita Hansen
Silje Lien: ja ikkesant!
04.08.2015, 04:18
URL: http://ritahansenw.blogg.no/

Skriv en kommentar


Her kan du skrive om deg selv og bloggen din.

+Legg meg til som venn

Kategorier

Blogg Veien til normalitet

Arkiv

Juli 2015 Juni 2015

Søk i bloggen


Design av

missindecisive
hits